Patiserii elvețieni au intrat duminică în Cartea Guinness a Recordurilor, preparând o prăjitură cu ciocolată lungă de 1.221,6 metri, a anunțat agenția de presă elvețiană ATS, citată de AFP.
Mai multe echipe incluzând circa 25 de maeștri patiseri și voluntari – în total peste 100 de persoane – au fost prezenți duminică la Geneva pentru a prepara prăjitura „Napoleon”, un fel de mille-feuille cu ciocolată, care a bătut cu aproape 200 de metri precedentul record, stabilit în urmă cu 20 de ani.
După ce a examinat pe întreaga ei lungime uriașa prăjitură, ce are o greutate de 4,2 tone, pentru a verifica dacă era alcătuită dintr-o singură bucată, arbitrul trimis de Guinness, Anna Orford, a omologat noul record, în strigătele de bucurie ale celor 2.000 de spectatori adunați la Palexpo, centrul de expoziții din Geneva.
Peste 250 de persoane au fost implicate în pregătirile pentru acest record, care au durat circa șase luni, a declarat Gilles Desplanches, cel care a lansat acest proiect, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a patiseriei sale.
Pentru a pregăti uriașa prăjitură, patiserii au avut nevoie de 864 de litri de smântână, 576 de litri de lapte, 600 de kilometri de făină, 432 de kilograme de unt și 360 de kilograme de cremă de ciocolată.
Prăjitura va fi tăiată în 30.000 de porții care vor fi apoi vândute. Beneficiile așteptate, 100.000 de franci elvețieni (83.000 de euro), vor fi donate unei organizații care luptă împotriva cancerului.